sreda, 26. junij 2024

Deviški samomori

Jeffrey Eugenides

The virgin suicides. Priporočen roman je kar berljiv, a tematika je precej naporna, grozljiva. Branje sem opustila nekje v prvi četrtini.

ponedeljek, 10. junij 2024

Vsa moja poletja

Mieko Kawakami

Natsummonogatari. Morda malo na dolgo napisano, mestoma so odlomki zanimivo branje. Vpogled v japonsko družbo z gledišča mladih. Nisem prebrala do konca.

Znanost mirnega življenja

David Zupančič

Dobro samomotivacijsko branje za spoprijemanje z življenjem. Vsake toliko posežem po kakšni knjigi s podobno vsebino, kjer avtorji govorijo o svojih izkušnjah spoprijemanja s seboj. Pravzaprav so mi pri tovrstnem branju knjige slovenskih avtorjev bliže, kot na primer ameriških, ki so napisane bolj komercialno in ne sedejo na izzive, ki jih ima posameznik v naši družbi.  

Ženska iz samopostrežne trgovine

Sayaka Murata

Konbini ningen. Ocenjevalec knjig, če me spomin ne vara je to bil Samo Rugelj v Vikendu, je priporočil tri knjige japonskih avtorjev in ta je bila ena izmed njih. Branje me je nekoliko spominjalo na Sobarico zaradi posebnega razmišljanja pripovedovalke zgodbe Keiko, ki je svoje poslanstvo videla v delu v samopostrežni trgovini. Zgodba sicer nima kriminalnega zapleta, ko se je to zgodilo pri sobarici, se pa zaplete zaradi posebnosti življenja in delovanja japonske družbe. Irasshaimasé!